Teambuilding DISC & activiteit naar keuze

DISC workshop en activiteit naar keuze

Maak kennis met de DISC methode. DISC maakt voorkeur stijlen op gebied van communicatie en samenwerking helder. De opgedane kennis kunnen jullie toepassen tijdens een activiteit. Er kan een keuze worden gemaakt uit diverse activiteiten; actief, creatief of culinair. Kortom een leerzame en praktische workshop.

Als team een gezamenlijketaal spreken. Een eigen woordenboek samenstellen. De DISC methode geeft je handvatten. Ontdek je eigen en team kwaliteiten en valkuilen.

Workshop DISC en activiteit

Ontdek de verschillende communicatie en samenwerkingsstijlen binnen uw team met de DISC methode tijdens een workshop DISC, na de lunch gaan jullie teambuilden m.b.v. een activiteit.

 • Kosten: € 595,00 + € 20,50 p.p.
 • Tijdsduur: 6,5 uur
Programma DISC Workshop & activiteit (Aanvangstijden in overleg)
9.00 uurIntroductie Disc methode
Diverse opdrachten in groepjes uitvoeren
Begeleiding gecertificeerde DISC trainer
12.30 -13.30 uurLunchbuffet
13.30- 16.00 uurActiviteit naar keuze:
Workshop schilderen - Gezamenlijk schilderij maken
Bamboestieken - Met behulp van bamboestokken en elastieken een bouwwerk maken
Reclamespotje maken - Schrijf een script, filmen, bewerken en presenteren
Na afloop is het mogelijk om gebruik te maken van een afsluitende borrel, BBQ of buffet naar keuze (Niet bij prijs inbegrepen)

Vertaal de theorie naar een activiteit en pas deze toe!

Kosten DISC Workshop & activiteit Prijs incl. BTW

Teambuilding met de Disc methode
Diverse opdrachten in groepjes uitvoeren
Begeleiding gecertificeerde DISC trainer
Activiteit naar keuze:
Workshop schilderen
Bamboestieken
Reclamespotje maken

€ 595,00 + € 20,50 p.p.

DISC assessment incl. uitgebreide (digitale) rapportage
Deze wordt van tevoren online ingevuld
(Optioneel)

€ 55,00 p.p.

Het Drents kwartiertje

Vergaderarrangement incl. lunchbuffet:
koffie, thee, sinaasappelsap, water, koekjes, candybars en fruit
soep, diverse broodjes, beleg vis-vlees-zoet, salades, melk en karnemelk

€ 22,00 p.p.

RIVM maatregelen en overige informatie

Benieuwd wat wij doen om er voor te zorgen dat de anderhalve meter uitjes veilig en verantwoord zijn? Lees hier verder…

Wat is DISC?

Disc is een instrument dat gedrag -en communicatiepatronen zichtbaar maakt waardoor open communicatie kan plaats vinden.
Disc geeft een makkelijk te begrijpen universele taal en is één van de hoogst gevalideerde instrumenten in zijn soort.
Disc meet de intrinsieke motivatie van ons gedrag/ onze persoonlijkheid.
Disc is absoluut niet bedoelt om mensen in hokjes te plaatsen. Lees verder

Voor wie is de DISC workshop geschikt?

De DISC workshop is bestemd voor teams en organisaties die zich willen ontwikkelen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, onderlinge samenwerking en communicatie.
Deze workshop kan eventueel worden uitgebreid met een vervolgtraject en/of individuele coaching. Wij maken graag een programma op maat!

Wat levert de DISC workshop op?

 • Inzicht in verschillende stijlen om de communicatie te verbeteren en de samenwerking te optimaliseren
 • Vergroten van de productiviteit en effectiviteit van uw medewerkers
 • Begrip voor diversiteit
 • Benutten van potentieel
 • Tevreden medewerkers
 • Plezier!

DISC trainer Margriet Slotman

Ben je op zoek naar een invulling van een teamdag waarbij je wilt werken aan de onderlinge communicatie en samenwerking dan ben je bij mij aan het juiste adres. Voor mij is het elke keer weer een genot om met een team in te zoomen op deze thema’s. Vanuit een stukje theoretische basis gaan we aan de slag met praktische oefeningen en groepsopdrachten. Op deze wijze wordt de teambuilding leerzaam én leuk. Door een activiteit toe te voegen kun je onderzoeken hoe je op een zo optimaal mogelijke wijze communiceert en samenwerkt om het geheel tot een goed einde te laten komen. Natuurlijk ontvangen jullie na afloop feedback op de uitvoering hiervan.

Mocht het wenselijk zijn dan kan een teamdag een vervolg krijgen. Het is mogelijk om individueel en/of als team een coaching traject te volgen. Meer informatie hierover tref je aan op de site van Tijd voor ontwikkeling.

Mijn missie; Ontwikkelen van effectieve teams. Verhogen van persoonlijke effectiviteit, verbeteren van communicatie en versterken van relaties en samenwerking.

Als teamcoach ben ik aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches. Wij hanteren de Internationale Ethische Code voor coaches en mentoren.

Workshop schilderen

Samen creatief aan de slag tijdens de workshop schilderen. Wat gaan jullie op het doek verbeelden? Kijk eens op een andere manier tegen je team en organisatie aan!
Deze workshop schilderen is is inclusief:

 • Begeleiding
 • Materialen
 • Schorten
 • Als eindresultaat een schilderij. Deze kun je wellicht ophangen op jullie werkplek.

De Uitdaging - GPS wandelen en bamboestieken

Samenwerking staat centraal bij bamboestieken. Wie slaagt er in het hoogste bouwwerk te maken? Een uitdagende activiteit! Bamboestieken is het maken constructies met behulp van bamboestokken en elastieken. Van tevoren kan een thema worden bepaald aan de hand waarvan de bouwwerken worden gemaakt. Of er wordt gestreden om het bouwen van de allerhoogste toren. Extra stokken kun je verdienen door met je GPS naar coördinaten in de omgeving te wandelen. Hier hangen opdrachten. Wanneer je deze goed uitvoert verdien je extra stokken.
Tijdens het bouwen staat samenwerken centraal. Netwerken en relaties binnen een team vertonen vaak opvallend veel overeenkomsten met de verbindingen die worden gemaakt in de bamboescontructies. Deze activiteit is heel geschikt als onderdeel van de workshop DISC.

Deze activiteit is alleen mogelijk bij Het Drents kwartiertje

Reclame spotje maken

Tijdens deze activiteit komt het aan op samenwerken en creativiteit. Jullie worden opgedeeld in groepjes (maximaal 5 personen) en stellen per groepje een thema vast waar jullie mee aan de slag willen. Vervolgens maak je een storyboard en een script. Na de rolverdeling kan het script worden ingestudeerd. Natuurlijk kunnen jullie nu ook in de verkleedkist duiken als je dat wilt! Dan begint het filmen. Ook dit onderdeel wordt door jullie zelf uitgevoerd.
Als alle spotjes klaar zijn wordt er een vakjury samengesteld. De verschillende reclamespotjes worden vertoond en voorzien van commentaar. Ten slotte wordt er één verkozen tot commercial van het jaar!

Teambuilding trainingen en teamcoaching bij Het Drents kwartiertje

Voor teambuildingen, trainingen en teamcoaching kunnen jullie uitstekend bij ons terecht. Wij maken graag een op maat gemaakt programma voor jullie.
Bij het Drents kwartiertje vind je verschillende vergaderruimtes, geschikt voor kleine tot middelgrote groepen. De ruimtes ademen een gemoedelijke sfeer, en zijn ingericht met alle benodigde communicatiemiddelen. Verder beschikt Het Drents kwartiertje over een groot terras en veldjes waar diverse activiteiten kunnen worden uitgevoerd.  Natuurlijk is het mogelijk de teambuilding, training of teamdag te combineren met een lunchbuffet of maaltijd.
Het Drents kwartiertje is gemakkelijk te bereiken via de A28 onder Assen. Er is een ruime parkeerplaats aanwezig.
Meer informatie? Neem gerust contact op, wij informeren jullie graag over de mogelijkheden.

Tijd voor ontwikkeling bij Het Drents kwartiertje

Meer weten?
Voor vragen bel gerust of kom een keer op de koffie!

Bel 06 51 06 61 41 of Stuur een e-mail