Teamcoaching

Teamcoaching

Teamcoaching is bestemd voor teams die zich willen ontwikkelen op het gebied van effectiviteit, samenwerken en communicatie. Werken aan vertrouwen, openheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en de teamdoelstellingen.

De teamcoach begeleidt het team met het doorzien van patronen en structuren die ontstaan zijn in de loop der tijd. Wat goed werkt, kan worden geoptimaliseerd. Wat niet goed functioneert kan worden verbeterd.

Werken aan een effectief team met behulp van een externe teamcoach.

Teamcoaching = maatwerk
Vraag naar de mogelijkheden.
Werken aan;

 • vertrouwen en openheid,
 • effectieve communicatie,
 • optimale samenwerking

 

Programma Teamcoaching (Aanvangstijden in overleg)
Teamcoaching = maatwerk
Begeleiding Margriet Slotman trainer/ (team)coach
Kosten Teamcoaching Prijs incl. BTW

Teamcoaching;
Wanneer een organisatie of bedrijf wil werken aan het optimaliseren van het team kun je een teamcoach inzetten.

Groepsgesprekken en proces begeleiden
Interviews met teamleden
Assessments afnemen DISC, teamrollen en drijfveren
Analyse teamdynamiek
Interventies plegen om de samenwerking en communicatie te verbeteren

Op aanvraag

RIVM maatregelen en overige informatie

Benieuwd wat wij doen om er voor te zorgen dat de anderhalve meter uitjes veilig en verantwoord zijn? Lees hier verder…

Waarom Teamcoaching?

Team coaching is bouwen aan het team met behulp van een coach. Met andere woorden: bewust werken aan een optimale communicatie- en samenwerkingsstructuur. De teamcoach begeleidt het team met het doorzien van patronen en structuren die ontstaan zijn in de loop der tijd. Wat goed werkt, kan worden geoptimaliseerd. Wat niet goed functioneert kan worden verbeterd.

Teamcoaching is een verbeteringsproces.
Elk verbeteringsproces gaat gepaard met veranderingen. Veranderen betekent iets los laten wat bekend en vertrouwd is en dit inruilen voor iets onbekends wat nog nieuw is. De kunst is om het goede te behouden en verder uit te bouwen en de zwakkere elementen te verbeteren.

Een teamcoaching traject kan bestaan uit verschillende bijeenkomsten. Afhankelijk van de teamvraag zal er een programma worden samengesteld.

Het is onze missie om te bouwen aan stevige, duurzame, hoog presterende en geïnspireerde teams!

Wij coachen jullie als team, afdeling of organisatie niet als losse onderdelen in een team, maar als een eenheid, een verbonden systeem. Onze aanpak houdt in dat het team geen machine is met onderdelen die vervangen kunnen worden, maar een dynamisch systeem dat werkt op basis van geschreven en ongeschreven regels, met een eigen visie, blinde vlekken, verwachtingen en stemmingen. De spirit van een team beïnvloedt de individuen en speelt een belangrijke rol in hoe het team samenwerkt en wat een team aflevert. Het coachen van het team als een gezamenlijke eenheid creëert een mate van bewustwording en gezamenlijke actiebereidheid die niet zou zijn bereikt door het trainen van de individuele leden van het team alleen.

Onze coaching is gebaseerd op de laatste inzichten op het gebied van positieve psychologie, verandermanagement en teamonderzoek.
Wij maken gebruik van;

Kennis maken met de teamcoach?

Mijn naam is Margriet Slotman. Naast zelfstandig ondernemer ben ik trainer/coach en begeleider van organisatie opstellingen. Ik begeleid teams tijdens ontwikkel- en verbetertrajecten. Door inzicht te creëren in persoonlijke voorkeuren op het gebied van communicatie en samenwerken, besluitvormingsprocessen en in de systemische principes van organisaties en teams. Dit proces begeleid ik als coach op een inspirerende en creatieve wijze.

De kern van mijn expertise ligt in de beïnvloeding van het systeem en daarnaast het menselijk gedrag: het stimuleren van mensen om verantwoordelijkheid te nemen, proactief te zijn, elkaar te empoweren en het beste van zichzelf te geven. Als coach en trainer werk ik in nauwe samenwerking en co-creatie met u als opdrachtgever. Samen zorgen we voor een organisatieverandering of een cultuurverandering met impact en duurzaam resultaat.

Belangrijke woorden en waarden;

 • Ontmoeting en verbinding
 • Visionair, doelgericht en creatief
 • Inspirerend en empatisch
 • Vanaf de zijlijn begeleiden van groepsprocessen
 • Inzicht creëren en leren
 • Effectief gedrag ontwikkelen
 • Meerzijdig partijdig
 • Focus op succesvolle organisaties en teams waarbij elk lid er toe doet!

Meer informatie over Margriet Slotman

Als teamcoach ben ik aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches. Wij hanteren de Internationale Ethische Code voor coaches en mentoren.

Tijd voor ontwikkeling bij Het Drents kwartiertje

Teamcoaching is maatwerk. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Om maximaal rendement uit de teamcoaching te kunnen garanderen, hanteren wij de volgende aanpak:

 • Intakegesprek op locatie Het Drents kwartiertje te Hooghalen (of desgewenst op uw eigen locatie)
 • Analyse van de verbeterpunten
 • Programma op maat
 • Begeleiding door gecertificeerde trainer (DISC, Deep Democracy, NLP, familie en organisatie opstellingen)

Teambuilding trainingen en teamcoaching bij Het Drents kwartiertje

Voor teambuildingen, trainingen en teamcoaching kunnen jullie uitstekend bij ons terecht. Wij maken graag een op maat gemaakt programma voor jullie.
Bij het Drents kwartiertje vind je verschillende vergaderruimtes, geschikt voor kleine tot middelgrote groepen. De ruimtes ademen een gemoedelijke sfeer, en zijn ingericht met alle benodigde communicatiemiddelen. Verder beschikt Het Drents kwartiertje over een groot terras en veldjes waar diverse activiteiten kunnen worden uitgevoerd.  Natuurlijk is het mogelijk de teambuilding, training of teamdag te combineren met een lunchbuffet of maaltijd.
Het Drents kwartiertje is gemakkelijk te bereiken via de A28 onder Assen. Er is een ruime parkeerplaats aanwezig.
Meer informatie? Neem gerust contact op, wij informeren jullie graag over de mogelijkheden.

Op een andere locatie?

Het is mogelijk deze workshop of training op jullie eigen locatie of een andere locatie te verzorgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden, wij verzorgen graag een programmavoorstel en offerte op maat.

Teamcoaching bij Het Drents kwartiertje

Teamcoaching bij Het Drents kwartiertje
Meer weten?
Voor vragen bel gerust of kom een keer op de koffie!

Bel 06 51 06 61 41 of Stuur een e-mail