Met de Daf eropaf

Ontdek de mooiste plekken van Drenthe met de Daf

Met de Daf door Drenthe toeren! Waar gaan jullie heen? Van tevoren maken we afspraken over de route. Combineer de toertocht met een bezoekje aan museumdorp Orvelte, het hunebedmuseum in Borger of het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Er is van alles te zien en te beleven in Drenthe. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij denken graag met jullie mee om een programma samen te stellen! Na terugkomst kunnen jullie samen genieten van een lekkere lunch, BBQ of buffet.

Met de Daf eropaf toertocht

Met de Daf eropaf. Bezoek onderweg een museum of bezienswaardigheid. Wij denken graag met jullie mee. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 • Kosten: € 30,00 p.p. (Bij 4 pers./Daf)
 • Excl. kosten museumbezoek
 • 2-100 personen
Programma Dafjes toertocht (Aanvangstijden in overleg)
13.00 uurOntvangst 1* koffie/thee en iets lekkers
Instructie Daf, uitleg routekaart en pechservice, oefenparcours rijden
Groepsfoto maken
14.00 uurVertrek toertocht, waar gaan jullie naar toe?
Naar boerderijdorp Orvelte, het hunebedcentrum in Borger of naar het gevangenismuseum in Veenhuizen?
Vraag gerust naar de mogelijkheden.
17.00 uurTerugkomst
Aansluitend de mogelijkheid om gebruik te maken van een afzakkertje aan de bar, BBQ of Buffet

Met de Daf eropuit door Drenthe

Kosten Dafjes toertocht Prijs incl. BTW

Daf rijden in Drenthe
Groepsfoto

*Prijs gebaseerd op 4 personen per Daf (= € 120,00 per Daf)
** Prijs is excl. kosten museum bezoek

€ 30,00 p.p.*

Ontvangst met 1 * koffie/ thee en iets lekkers

€ 2,50 p.p.

Voorbeeld arrangement Dafjes toertocht Prijs incl. BTW

Daf rijden in Drenthe
Groepsfoto
BBQ basis of buffet naar keuze
4 consumptiemunten

*Prijs gebaseerd op 4 personen per Daf

Vanaf 59,00 p.p.*

Welke kleur Daf kiezen jullie?

Welke kleur Daf kiezen jullie?

RIVM maatregelen en overige informatie

Benieuwd wat wij doen om er voor te zorgen dat de anderhalve meter uitjes veilig en verantwoord zijn? Lees hier verder…

Museumdorp Orvelte

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf!

In Drenthe, met name in Orvelte, staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van de boerderijen bent u van harte welkom!

Het dorpshart is regelmatig het centrale decor voor bijzondere evenementen en themadagen, folkloristische groepen, speciale markten, en theatervoorstellingen. Het is maar een kleine greep uit het grote aanbod. Wilt u even bijkomen van alle indrukken, breng dan een bezoek aan één van de karakteristieke horecagelegenheden. Als het weer het toelaat, kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de verschillende picknicktafels in het dorp.

Het gevangenismuseum in Veenhuizen

In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen. Naast uw bezoek aan het museum kunt u een kijkje nemen in een echte gevangenis. Kortom, een bezoek aan het Gevangenismuseum is geen straf; maar een leuk dagje uit voor jong en oud!

Hunebedcentum Borger

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum. In ons museum wordt het verhaal verteld over deze mysterieuze megalitische graven en de mensen die ze hebben gebouwd.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van kamp Westerbork ook voor kinderen toegankelijk. Filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, tekeningen van spelende kinderen geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.

C+B museum

C+B Museum houdt de blues van Cuby & the Blizzards levend!
Net zoals vorig seizoen is in het C+B Museum een kleine tentoonstelling te zien over de Dutch TT. Dit in verband met de Historische TT Route, die sinds 2014 door Drenthe kan worden gereden en die in 1925 ook door Grolloo voerde.

Talrijke bijzondere foto’s (onder meer van Egbert Streuer en Harry Muskee), souvenirs en andere historische attributen, zoals een originele zijspan, kunnen worden bewonderd!

Planetron Dwingeloo

Deze sterrenvoorstelling van ruim een uur vindt plaats in het ruimtetheater, waar met behulp van een Zeiss planetariumprojector de sterrenhemel natuurgetrouw wordt weergegeven op de grote koepel van het Planetron. U maakt op boeiende wijze kennis met de sterren, sterrenbeelden, planeten en ruimtevaart. In het observatorium van het Planetron wordt uitgelegd hoe u met een telescoop naar de sterren kunt kijken, aan welke eisen een telescoop moet voldoen en wat de telescoop (de grootste optische telescoop van Nederland!) van Planetron zo bijzonder maakt.

Daf rijden bij het Drents kwartiertje

Bij ontvangst staat de koffie/thee en Drentse koek voor jullie klaar. Wanneer iedereen klaar is voor vertrek worden jullie meegenomen door een instructeur. Hij/zij zal jullie begeleiden bij het opstarten. Alle bestuurders krijgen instructie over de Daf en rijden een oefenparcours. Daarna gaan jullie met zijn allen op de foto. Deze groepsfoto krijg je na afloop per mail toegestuurd. Vervolgens zal de instructeur iets vertellen over de route, de pechservice en natuurlijk over de Dafjes.
Met behulp van de routekaart komen jullie langs de mooiste plekjes! Genieten ten top…lekker maf eropaf met de Daf!

Deelnemers Daf toertochten

 • Aantal deelnemers: 2-100
 • Maximaal 25 Dafjes
 • Maximaal 4 volwassenen per Daf

Voorwaarden Daf rijden

 • Bestuurder rijbewijs B
 • Bestuurder minimaal 25 jaar
 • Borg voor groepen t/m 6 personen € 100,00 ( voor de hele groep)
 • Borg voor groepen vanaf 7 personen € 250,00 ( voor de hele groep)
 • Tekenen van huurvoorwaarden
 • Bekijk hier de algemene voorwaarden Daf rijden

Na afloop gezellig samen eten bij Het Drents kwartiertje

Activiteiten en lekker eten & drinken

Alle activiteiten kunnen gecombineerd worden met een lekkere lunch, BBQ of een buffet. Zo wordt jullie groepsuitje een compleet dagje uit!
Ook kan een combinatie met verschillende activiteiten worden gemaakt. We stellen in overleg graag een programma op maat voor jullie samen.
Kortom er is van alles te beleven bij Het Drents kwartiertje. Kijk gerust eens verder op onze website!

Locatie Het Drents kwartiertje

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie in Drenthe voor jullie bedrijfsfeest, teamuitje, vergadering, teambuilding of familiedag? Dan ben je bij Het Drents kwartiertje aan het juiste adres! Wij maken graag samen met jullie een op maat gesneden programma voor jullie dagje uit. Dit alles in een gezellige accommodatie, waar de sfeer gemoedelijk is. De locatie is gelegen aan de rand van natuurgebied ‘het Hijkerveld’ en ‘de Haar’ in het hart van Drenthe, vlakbij Assen.

Welkom in hartje Drenthe!

Meer weten?
Voor vragen bel gerust of kom een keer op de koffie!

Bel 06 51 06 61 41 of Stuur een e-mail